Menu

Szkolenie jednodniowe

Podstawy dietetyki/układanie planów żywieniowych

  • bestseller
Cena
40000
Data
Sobota, 16.11.2024
Czas trwania
6h
Miejsca
20
Miejsce
Fit Fabric Sukcesja
al. Politechniki 1, Łódź
Prowadzący
Michał Droszczyński Michał Droszczyński

Dla kogo:

  • instruktorów fitness
  • trenerów personalnych

Czas trwania:  6h

Główne zagadnienia:

1.

Układ pokarmowy,rola i funkcje najważniejszych narządów oraz pełny proces trawienia.

2.

Zapotrzebowanie kaloryczne.

*PPM

*CPM

*Przeliczniki aktywności 

*Deficyt kaloryczny

*Nadwyżka kaloryczna

*Przelicznik zużycia kalorii/godz w konkretnych dyscyplinach sportowych.

3.

Zalecane ilości posiłków w ciągu dnia.

*W zależności od celu/redukcja wagi/utrzymanie wagi/zwiększenie wagi/ przyśpieszenie lub spowolnienie metabolizmu 

*Kaloryczność na dany posiłek

*Kaloryczność posiłku przed/po treningowego

4.

Rozkład makro i mikroskładników pokarmowych. Ilość B/W/T na kg masy ciała.Witaminy/minerały 

*W zależności od celu 

*Rytmu dnia/trybu pracy

*Niedobory vit/min oraz zalecane normy

5. Przeciwwskazania żywieniowe/nietolerancję pokarmowe/alergie pokarmowe.

*Dobór i eliminacja odpowiednich produktów żywieniowych w zależności od przeciwwskazania 

*Pory spożywania posiłków 

*Łączenie produktów w posiłku 

6.

Pełnowartościowe źródła pokarmowe:

*Białka

*Węglowodany 

*Tłuszcze 

*Witamina 

*Minerały 

*Błonnik 

7.

Warzywa i owoce w diecie 

*Zawartość witamin i minerałów 

*Obróbka termiczna 

*Łączenie w posiłkach z innymi produktami 

*Wyjątkowe właściwości(pomidory,ananas,papaja...)

8.

Płyny/nawodnieniem 

*Zalecana ilość płynów w ciągu dnia 

*Zalecane pory picia płynów 

*Najlepsze źródła płynów 

*Najlepiej nawadniające 

*Co dodawać to czystej wody

*Napary

9.

Profilaktyka zdrowotna poprzez dietę/zioła/ekstrakty roślinne.

*Jelita/wątroba/nerki/cukrzyca/nadciśnienie 

*Probiotyki/enzymy trawienne

*Inne suplementy diety

*Produkty pokarmowe 

10.

Suplementacja w sporcie 

11.

Układanie planu żywieniowego -podstawy

*Posiłki 

*Wyliczenie kaloryki z produktów spożywczych 

*Tabele kalorii/witaminy/minerały/błonnik/białko/węglowodany/tłuszcze

CO OTRZYMASZ PO SZKOLENIU:

  • materiały szkoleniowe w postaci pliku PDF
  • certyfikat ukończenia szkolenia